Onzekerheid bij dieren

Ooit al een kat of hond in huis genomen uit een asiel? Wellicht hebben ze dan een verleden die niet bestond uit een luxeleventje. Ofwel kenden ze een behoorlijk normaal leven, maar werden ze gedumpt omdat de baasjes op reis vertrokken en geen opvang wilden voorzien. Soms worden dieren ook gewoon achtergelaten omdat verzorgingskosten beginnen op te lopen, wegens ouderdom, wegens scheiding van de baasjes, verhuis, medische redenen van de baasjes waardoor ze de zorg niet meer kunnen garanderen enz. Sowieso zijn de dieren de dupe en blijven ze achter met een gevoel van onzekerheid.
“Onzekerheid bij dieren” verder lezen

Angst en trauma

Volledig vrij zijn van angst of trauma is voor sommigen een utopisch denkbeeld. Misschien voor jezelf maar misschien ook voor je dier. Haalde je een asieldier of ander getraumatiseerd dier in huis en verloopt het nogal stroef? Denk je dat alles mettertijd vanzelf wel beter zal gaan? Vaak zal er wel een verbetering merkbaar zijn, maar het kan vooral veel tijd kosten want angst en trauma verdwijnt niet zomaar.

“Angst en trauma” verder lezen

Mijn hond heeft last van jeuk!

Je hond ligt rustig in z’n mandje en plots begint hij hevig last te krijgen van jeuk. Haast onophoudelijk gaat hij krabben, bijten of likken. Het lijkt alsof hij de jeuk niet meer de baas is en de rust waar hij naar verlangt lijkt onbereikbaar. Je kan er zelf haast gek van worden omdat je je kunt inbeelden hoe vreselijk het is voor je hond. Ik heb het natuurlijk niet over gewoon efkes krabben, maar over een heftige vorm van jeuk, een allesoverheersende irritatie.

“Mijn hond heeft last van jeuk!” verder lezen