Scenar therapie bij dieren: natuurlijke pijnbestrijding

Deze blog is voor dierenliefhebbers… wat de meesten van ons zijn, maar ook voor mensen die streven naar gezondheid op natuurlijke wijze.

Hoe kun je NIET houden van die fluffy viervoeters met hun grote harten? Ze zijn altijd bij jou in de buurt als je pijn hebt. Als echte therapeuten doen ze er alles aan om jouw pijn weg te nemen en het lukt ze ook. Het is al bewezen in wetenschappelijke studies dat binnen enkele ogenblikken jij kan verlost zijn van je hoofdpijn, dat je bloeddruk daalt of je stress vermindert. Het is hun ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE die hiervoor zorgt.

“Scenar therapie bij dieren: natuurlijke pijnbestrijding” verder lezen

Dieren en vuurwerk

Hoe kan jij je huisdieren helpen om zich veilig te voelen tijdens het vuurwerk?

Veel eigenaren en verzorgers van dieren vrezen oudejaarsavond. Terecht, want vele viervoeters gaan door de hel wanneer de knallen hoogtij vieren. Honden die beven als een rietje en binnen plassen, katten die verstijfd zijn van schrik, paarden die op hol slaan soms met de dood tot gevolg. Het is een steeds weerkerend leed. Toch zijn er veel dingen die je kan doen om hen bij te staan in hun stresssituatie. Wat je allemaal kan doen ter ondersteuning leg ik je in deze blog uit. Je krijgt vele kleine tips en 1 grote om mee aan de slag te gaan.

“Dieren en vuurwerk” verder lezen

Onzekerheid bij dieren

Ooit al een kat of hond in huis genomen uit een asiel? Wellicht hebben ze dan een verleden die niet bestond uit een luxeleventje. Ofwel kenden ze een behoorlijk normaal leven, maar werden ze gedumpt omdat de baasjes op reis vertrokken en geen opvang wilden voorzien. Soms worden dieren ook gewoon achtergelaten omdat verzorgingskosten beginnen op te lopen, wegens ouderdom, wegens scheiding van de baasjes, verhuis, medische redenen van de baasjes waardoor ze de zorg niet meer kunnen garanderen enz. Sowieso zijn de dieren de dupe en blijven ze achter met een gevoel van onzekerheid.
“Onzekerheid bij dieren” verder lezen