De Zonnegloed

 

Dierenwelzijn is jammer genoeg nog altijd geen evidentie in onze maatschappij. Veel te veel dieren worden nog steeds aanzien als goederen en uitgebuit voor winstbejag.

De vzw Wild Animal Sanctuary De Zonnegloed is een schitterend initiatief waar dieren met een zwaar verleden een warme en gelukkige thuis krijgen!

In tegenstelling tot een dierentuin is een sanctuary meer een opvangcentrum voor geredde dieren. Denk o.a. aan verwaarloosde en mishandelde dieren, in beslag genomen dieren, illegale dierenhandel, afgedankte dieren uit het entertainment circuit.  Kortom, dieren met een vreselijk verleden.

Deze sanctuary is de eerste in België. Sanctuary betekent letterlijk: heiligdom. En dat is het ook. Het is een plek waar dieren voorzien worden van een warm nest voor de rest van hun leven. Ze worden er goed verzorgd, krijgen medische hulp of bijstand indien nodig en verblijven in een aangepaste accommodatie die zo dicht mogelijk aansluit bij hun natuurlijke leefomgeving. Dieren die niet meer kunnen worden teruggeplaatst in de natuur vinden hier een aangename thuishaven. Het is dus niet enkel het einde van een soms lange lijdensweg, maar een nieuw begin van een verder zorgeloos en gelukkig leven. Wat een schitterend initiatief die de bezielers Karel en Lieve hebben opgericht!

Rond kuieren in het park en wetende dat alle dieren die er verblijven zijn gered uit benarde situaties gaf mij een warm gevoel. Een bezoekje brengen aan dit dierenpark met kinderen of kleinkinderen mag zeker niet ontbreken. Hoewel de dieren prioriteit zijn, besteden ze ook tijd aan educatie en is er voldoende ontspanning en speelgelegenheid.

Stokstaartjes, beren, uilen, kamelen, en zoveel meer …  Ze hebben allemaal 2 dingen gemeen: Ze hebben een zwaar verleden achter de rug EN ze krijgen dankzij De Zonnegloed een nieuwe warme thuis!

De oprichters van het park tonen dat je met flinke dosis gezond idealisme werkelijk een meerwaarde kan betekenen. Het park is er in de eerste plaats voor de dieren, maar om zoiets te bekostigen zonder subsidies moeten ze wel rekenen op ons, bezoekers, donaties, enz.  Mijn dankbaarheid is eindeloos voor hun onvoorwaardelijk inzet en mijn steun hebben ze zeker. Wil jij ook het verschil maken voor deze dieren? Bezoek hun website en kijk wat je kan doen, bezoek het park, adopteer een dier, schenk, … De dieren verdienen het beste en De Zonnegloed schenkt hun die kans. Respect!