Dierencommunicatie

Wij verwachten dat dieren luisteren naar ons,
maar luisteren wij ook naar hen?

 

Dierencommunicatie is een universele taal. Het heeft niets te maken met het lezen van lichaamstaal. Ik omschrijf het als leren luisteren met je hart.
Iedereen maakte wel eens mee dat je aan een bepaalde persoon denkt en deze belt je dan plots. Of je denkt plots aan de waterbak van de hond die je maar eens bij moet vullen. Dit is gewoon intuïtie.
Intuïtie is geen bijzondere gave die voor enkelen is weggelegd. Intuïtie is een aangeboren gave en iedereen bezit dit. Alleen zijn we verleerd om ernaar te luisteren. Je kunt het vergelijken met een spier die als het ware moet getraind worden. Hoe vaker je oefent, hoe beter het lukt.

Wat is dierencommunicatie en hoe werkt het?

Via telepatisch contact met dieren ervaart een dierenfluisteraar of dierentolk meestal in woorden, beelden of gevoelens wat er in een dier omgaat. Dit kan in het bijzijn van het dier, maar dit kan evengoed met een foto van het dier.
Telepathie betekent letterlijk: voelen op afstand. De dierentolk kan op die manier te weten komen waarom een dier pijn heeft of afwijkend gedrag vertoont of kan eventueel doorverwijzen naar een dierenarts. Dierentolken worden vaak ingeschakeld voor stervensbegeleiding van een dier, maar ook gewoon om te weten of hun dier gelukkig is. Ook gedragsproblemen kunnen onder de loep genomen worden. Dierencommunicatie wordt eveneens gebruikt bij algemene omgangsproblemen, vernielzucht, weglopen, naderende verhuizing of familiale wijziging, overweging euthanasie, enz. Je ontdekt wat het dier nodig heeft, zegt of voelt. Communiceren met dieren en leren begrijpen wat zij ons te vertellen hebben brengt meer verbondenheid in de relatie. Het verhoogt aanzienlijk de kwaliteit van de relatie tussen mens en dier.

Stervens- en rouwbegeleiding?
Dieren hebben een ziel en sterven is ook voor hen, net zoals voor mensen een belangrijk en heilig moment van overgang naar een andere dimensie. Intens verdriet wanneer je een dier moet loslaten is onvermijdelijk. En hoewel je soms kan voelen dat de tijd is aangebroken voor afscheid, toch blijft het menselijk om steeds een sprankeltje hoop te koesteren. De immense pijn bij het afscheid, zowel voor, tijdens en na het afscheidsproces kunnen zo zwaar wegen dat het lijkt alsof je dit verlies nooit te boven komt. Toch kan dit verdriet plaats maken voor ‘rust’ en ‘vrede’. Het kan je gemoedsrust brengen wanneer jouw vragen een antwoord krijgen. Ik heb zelf meermaals dit intens verdriet meegemaakt en met elk van hen contact gelegd. Het verdriet van een geliefd dier kan ons helpen in dit afscheidsproces want vaak geven zij mooie en bruikbare boodschappen mee.

Voor wie?
Dierencommunicatie is mogelijk met paarden, honden, katten en alle andere dieren.

Veel gestelde vragen zijn :
Is de gezondheidsconditie van mijn dier optimaal?
Is het dier in pijn?
Waarom is mijn dier zo angstig?
Is het dier klaar om te sterven?
Kan ik contact krijgen met mijn overleden dier?
Is er een boodschap dat het dier mij wil geven?

Consult
Wanneer je een afspraak wenst, bezorg mij een foto van het dier, liefst waar ik heel diep in de ogen kan kijken, alsook de naam van het dier.
Tijdens het contact met het dier laat ik stromen wat er binnen komt en hiervan maak ik een verslag en stuur dit door naar het baasje.

De prijs voor een consult dierencommunicatie bedraagt 55€. U ontvangt een geschreven verslag van de communicatie.

Contacteer dierengedragsdeskundige Ann Suvée, opgeleid in dierengedragstherapie, Trust Techniek en mindfulness voor dieren!