Workshop dierencommunicatie

Wij verwachten dat dieren luisteren naar ons,
maar luisteren wij ook naar hen?

 

Dierencommunicatie is een universele taal. Het heeft niets te maken met het lezen van lichaamstaal. Ik omschrijf het als leren luisteren met je hart.
Iedereen maakte wel eens mee dat je aan een bepaalde persoon denkt en deze belt je dan plots. Of je denkt plots aan de waterbak van de hond die je maar eens bij moet vullen. Dit is gewoon intuïtie.
Intuïtie is geen bijzondere gave die voor enkelen is weggelegd. Intuïtie is een aangeboren gave en iedereen bezit dit. Alleen zijn we verleerd om ernaar te luisteren. Je kunt het vergelijken met een spier die als het ware moet getraind worden. Hoe vaker je oefent, hoe beter het lukt.

Wat is dierencommunicatie en hoe werkt het?

Via telepatisch contact met dieren ervaart een dierenfluisteraar of dierentolk meestal in woorden, beelden of gevoelens wat er in een dier omgaat. Dit kan in het bijzijn van het dier, maar dit kan evengoed met een foto van het dier.
Telepathie betekent letterlijk: voelen op afstand. De dierentolk kan op die manier te weten komen waarom een dier pijn heeft of afwijkend gedrag vertoont of kan eventueel doorverwijzen naar een dierenarts. Dierentolken worden vaak ingeschakeld voor stervensbegeleiding van een dier, maar ook gewoon om te weten of hun dier gelukkig is. Ook gedragsproblemen kunnen onder de loep genomen worden. Dierencommunicatie wordt eveneens gebruikt bij algemene omgangsproblemen, vernielzucht, weglopen, naderende verhuizing of familiale wijziging, overweging euthanasie, enz. Je ontdekt wat het dier nodig heeft, zegt of voelt. Communiceren met dieren en leren begrijpen wat zij ons te vertellen hebben brengt meer verbondenheid in de relatie. Het verhoogt aanzienlijk de kwaliteit van de relatie tussen mens en dier.

Stervens- en rouwbegeleiding?
Dieren hebben een ziel en sterven is ook voor hen, net zoals voor mensen een belangrijk en heilig moment van overgang naar een andere dimensie. Intens verdriet wanneer je een dier moet loslaten is onvermijdelijk. En hoewel je soms kan voelen dat de tijd is aangebroken voor afscheid, toch blijft het menselijk om steeds een sprankeltje hoop te koesteren. De immense pijn bij het afscheid, zowel voor, tijdens en na het afscheidsproces kunnen zo zwaar wegen dat het lijkt alsof je dit verlies nooit te boven komt. Toch kan dit verdriet plaats maken voor ‘rust’ en ‘vrede’. Het kan je gemoedsrust brengen wanneer jouw vragen een antwoord krijgen. Ik heb zelf meermaals dit intens verdriet meegemaakt en met elk van hen contact gelegd. Het verdriet van een geliefd dier kan ons helpen in dit afscheidsproces want vaak geven zij mooie en bruikbare boodschappen mee.

Voor wie?
Dierencommunicatie is mogelijk met paarden, honden, katten en alle andere dieren.

Veel gestelde vragen zijn :
Is de gezondheidsconditie van mijn dier optimaal?
Is het dier in pijn?
Waarom is mijn dier zo angstig?
Is het dier klaar om te sterven?
Kan ik contact krijgen met mijn overleden dier?
Is er een boodschap dat het dier mij wil geven?

Workshop
Ik ontmoette de laatste tijd veel mensen die vragen hadden omtrent dierencommunicatie en hoe ze dit ook zelf kunnen aanleren. Ik leg mij er niet op toe om langdurige opleidingen te geven maar wens aan de vragen tegemoet te komen en besliste om dit te doen via het geven van workshops.

Dierencommunicatie neemt heel wat tijd in beslag. In plaats van zelf readings te doen wil ik graag die tijd besteden om meerdere mensen te laten kennismaken met dierencommunicatie.

Altijd al willen communiceren met dieren maar geen idee hoe je hiermee begint? Dan is een workshop wellicht iets voor jou.
Ik neem je mee van bij het begin. We starten met een ietsiepietsie theorie. Wat begrijpen we wel al van onze dieren en hoe gaan we dieper in verbinding om te achterhalen wat ze ons vertellen?
Ik leer je uitgebreid 3 verschillende methodes om met dieren te communiceren.
Je kiest een methode die het best bij jou aansluit en dan mag je zelf aan de slag.
Breng een foto mee van jouw dier, waar je goed in de ogen kan kijken.
Je krijgt een leuke opdracht en je zal versteld staan over hoe goed je het ervan af brengt. In een kleine gezellige groep gaan we oefenen en geven we elkaar inzichten en feedback. Na de workshop zal jij gegarandeerd beamen: “nog nooit was iets bijleren zo leuk!!”
Wil je zelf een workshop organiseren of ken je een aantal mensen die dit wensen, neem vrijblijvend contact met me op over de mogelijkheden (locatie, online, prijs, …).

Contacteer dierengedragsdeskundige Ann Suvée, opgeleid in dierengedragstherapie, Trust Techniek en mindfulness voor dieren!