Goed doel

Gratis katjes te verkrijgen … Nog steeds veel mensen nemen een ‘gratis’ katje in huis. Niet gechipt, niet gesteriliseerd, niet gecastreerd en zonder de nodige eerste inentingen. Het ‘gratis’ spreekt aan maar het is de start van onbeschrijflijk veel ellende.

Die katten gaan op stap en vermenigvuldigen zich MEERMAALS en daar komen weer veel nieuwe nestjes van. Niet alleen komt er geen einde aan, maar het gaat van kwaad naar erger. Een kat kan gemakkelijk een 3-tal nestjes per jaar voortbrengen. Per kattenpaar kom je aan een gemiddeld van 40 katten per jaar. Dierenasielen worden overspoeld met kittens en katten en kunnen de toestroom niet meer aan! Dit jaar opnieuw een stijging van 6%! Duizenden katten vinden geen eigenaar, komen in een asiel terecht, krijgen een spuitje of sterven een langzame hongerdood of takelen af door ziekte en weersomstandigheden.

 

Dat een huisdier een wegwerpartikel is geworden in de huidige maatschappij is al erg genoeg, maar dat er dozen met levende, verwaarloosde kittens die nog eens vol vlooien zitten en zwaar ondervoed zijn zomaar gedumpt worden is onbegrijpelijk. Hoeveel keer moet de alarmbel nog rinkelen? Neem verantwoordelijkheid!

 

 

De statistieken liegen niet en zijn verschrikkelijk tragisch! Jaarlijks worden meer dan 10.000 katten geëuthanaseerd omdat ze niet geadopteerd geraken. Worden ze niet gedood, dan staat hen een leven vol ellende te wachten, lopen ze het risico op een ongeval, op vergiftiging en is hun leven miserabel. Draag aub niet bij aan deze catastrofale toestanden!

 

Het is onze plicht om te blijven streven naar een aanzienlijke daling van zwerfkatten. Het vraagt tijd, geduld, verantwoordelijkheid, bewustwording en vooral liefde. Vanuit liefde voor dieren ga je niet akkoord met het leed dat hen wordt aangedaan, wegens het nalaten van sterilisatie!

 

Er is een constante nood aan opvanggezinnen en er worden massaal initiatieven genomen die een onmetelijke bijdrage leveren aan het welzijn van zwerfkatten, maar U, als katteneigenaar, bent de eerste die kunt zorgen voor een vermindering van de troosteloze situaties waarin de kittens en katten belanden.

 

Er zijn geweldige mensen die zich volledig belangeloos inzetten voor gevonden zwerfkatten die in erbarmelijke toestand proberen te overleven. Zij ontfermen zich erover, zorgen voor onderdak, bieden voeding en verzorging. Ze bedenken originele acties om geld in te zamelen want medische hulp kost een aardige duit. Ze doen hierbij beroep op het collectief, en dat is ook u! Ze rekenen op uw nobel hart. Erken het ernstig probleem en lever uw bijdrage om de 30.000-tal zwerfkatten in België drastisch te doen slinken, op eender welke manier. Uw bijdrage kan zijn om uw kat te steriliseren/castreren indien dit nog niet is gebeurd, u kunt uzelf opgeven als opvanggezin, u kunt (oude) spullen zoals handdoeken, dekens, manden of krabpalen doneren, u kunt een initiatief verzinnen om centjes te verzamelen, … Laat hierbij uw creativiteit de vrije loop.

 

 

Gemotiveerd en erg gedreven heb ik onlangs zelf beslist om deel te nemen aan een loop evenement, terwijl ik totaal niet sportief ben. Mijn enige doel was om centjes in te zamelen voor de zwerfkatjes. Het klinkt misschien totaal gek maar als niet-sportieveling trainde ik regelmatig en tussen de trainingen door ging ik financiële hulp vragen voor vzw Azura. Er werd een mooi bedrag verzameld met vele lopers. Veel kleintjes maken een grote! Maar we zijn er nog lang niet. Het lijkt een straatje zonder eind. Toch kunnen we een verschil maken voor die sukkeltjes en uw hulp is nodig.

Dieren hebben de mogelijkheid om ons hart te ontdooien. Het is aan ons om hen die kans te geven. Zij hebben onze liefde en onze hulp nodig.

Dank aan iedereen die een steentje bijdraagt aan het welzijn van dieren!