Paarden coachen vanuit het hart

Angst en onderdrukking horen niet thuis in training. Training kan een mooie verrijking zijn van het leven van je paard, maar dan moet je soms iets anders gaan denken. Het gaat niet alleen om het aanleren van het gewenste gedrag, maar zeker om de emoties die erbij horen.

Loopt je paard de trailer op maar is hij/zij enorm gespannen? Dan is er nog wat werk aan de winkel. Het is altijd noodzakelijk om de lichaamstaal in het oog te houden. Check altijd het gedrag van je paard. Vind deze het leuk of niet? Leer letten op kalmerende signalen en stress gerelateerde signalen. Op die manier bouw je echt aan een diepe vriendschap.

De Trust Techniek is volgens mij het meest optimale middel om de lichaamstaal en alle signalen duidelijk te leren, te herkennen, te voelen en vooral ermee rekening te houden. We stellen onszelf volledig open om de signalen van het dier op te pikken en ernaar te handelen.

Heb jij een paard die bvb niet zo houdt van lichamelijk contact. Dan is het natuurlijk aan jou om hun ‘nee’ te respecteren. Als je paard het hoofd van je weg beweegt tijdens of na een aanraking, dan toont het een niet mis te verstane communicatie. Je paard zal je sneller als vriend bekijken wanneer je de getoonde grenzen respecteert. Door het gebruik van de Trust Techniek bouw je aan een stevige basis, een vriendschap die gebaseerd is op vertrouwen en wederzijds begrip. Zelfs al heeft je paard het niet zo voor fysieke aanrakingen, panikeer hierover niet! Met het nodige vertrouwen, die je gegarandeerd kunt opbouwen met de Trust Techniek zal je paard de engste dingen kunnen overwinnen. En ook je paard zal algauw de euforie ervaren en uitkijken naar knuffelen, krabben, kriebelen, grooming of masseren. Je paard zal het allemaal toppie vinden, omdat jij hem de tijd en ruimte hebt gegeven om te bouwen aan een diepe vriendschap.