Scenar therapie bij dieren: natuurlijke pijnbestrijding

Deze blog is voor dierenliefhebbers… wat de meesten van ons zijn, maar ook voor mensen die streven naar gezondheid op natuurlijke wijze.

Hoe kun je NIET houden van die fluffy viervoeters met hun grote harten? Ze zijn altijd bij jou in de buurt als je pijn hebt. Als echte therapeuten doen ze er alles aan om jouw pijn weg te nemen en het lukt ze ook. Het is al bewezen in wetenschappelijke studies dat binnen enkele ogenblikken jij kan verlost zijn van je hoofdpijn, dat je bloeddruk daalt of je stress vermindert. Het is hun ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE die hiervoor zorgt.

Helaas worden onze pluizige viervoeters soms ook ziek – en dan is het jouw beurt en verantwoordelijkheid om een ​​verzorger te worden voor je toegewijde metgezel. Soms kan een tussenkomst voor medische zorg vaak ook onverwacht een gat in je financiën teweegbrengen. Ingrepen zijn duur en steeds meer mensen maken een keuze voor holistische therapieën en medische zorgen die niet invasief zijn. Scenar therapie wordt  algemeen erkend als een ideale elektrotherapie en is een van de beste voorbeelden van reflextherapie.

Hoewel het gebruik van Scenar therapie nu ook in België aan het groeien is geef ik je in deze blog graag wat meer uitleg, voornamelijk omdat het gebruik van deze therapie bij dieren jammer genoeg nog vrijwel ongekend en onbestaand is in België.

SCENAR is de naam van het apparaat en het effect op het lichaam.
Self Controlled Energy Neuro Adaptive Regulation

 

Wat is SCENAR-therapie? 

Scenar-therapie is een uitstekende vorm van behandeling voor veel klachten, acuut of chronisch. Scenar stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.  

Scenar is een signaal dat identiek is aan de neurologische signalen van het lichaam. Dit signaal blijkt een positief en gunstig effect te hebben op het lichaam en het evenwicht te herstellen. Dit signaal werkt op cellulair niveau waardoor diepgaande en langdurige genezing kan plaatsvinden. Het spreekt letterlijk de eigen taal van het lichaam.

Een groot voordeel is dat de scenar methode via de aanmaak van neuropeptiden* het lichaam stimuleert om zichzelf te genezen, dus een genezing zonder bijwerkingen.

* Neuropeptiden zijn stoffen die gevormd worden door zenuwcellen én die zorgen voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.

 

Pijnbestrijding op natuurlijke wijze

Pijnbestrijding of -verlichting bij dieren zorgt voor fantastische resultaten dankzij de SCENAR.

Bij het werken met dieren is het lokaliseren van de bron van problemen soms moeilijker dan bij mensen. Het apparaat wordt gebruikt om gebieden te detecteren die behandeling nodig hebben. Deze therapiemethode stimuleert specifieke zenuwuiteinden om lichaamseigen chemicaliën te produceren om pijn te verminderen, ontstekingsremmende resultaten te bieden en algemene genezing te bevorderen. De technologie helpt ons om zachte en grondige zorg te bieden aan onze dieren in pijn.

Scenartherapie is uiterst veilig en de cijfers voor succesvolle genezing zijn 80-90%. Er zijn geen nadelige bijwerkingen en zeer weinig contra-indicaties.  Scenar werkt heel goed voor de behandeling van rugklachten, gedeeltelijke scheurtjes en verrekkingen van de kruisbanden, andere gewrichtsproblemen en spierblessures.

Chronische pijnen, manken of kreupelheid zijn vaak een lokaal symptoom van een probleem dat vanuit een ander gebied is doorverwezen als gevolg van compensatie. Wanneer het lichaam niet langer in staat is om te compenseren, zien we kreupelheid of een ander probleem dat ons vertelt dat er iets niet klopt. 

Het behandelen van de plaats van de kreupelheid die dan optreedt is belangrijk, maar het is net zo belangrijk om uit te zoeken waarom het is opgetreden en dat ook te corrigeren, anders zal de behandeling alleen maar van voorbijgaande aard zijn en zal de kreupelheid terugkeren, misschien op hetzelfde punt of misschien ergens anders als een ander gebied inmiddels de zwakste schakel in de keten is geworden. Eerst is een behandeling nodig van het voor de hand liggende lichaamsdeel en daarna wordt de oorzaak gezocht en ook behandeld.  Op die manier krijg je met behulp van de Scenar veel sneller en ook blijvend resultaat. Dat is één van de redenen waarom ik zo graag werk met de Scenar!

Hoe werkt SCENAR nu eigenlijk? 

Het scenar apparaat werkt via elektrische impulsen, die gelijkaardig zijn aan de neurologische impulsen die het lichaam zelf produceert. Dit werkt het natuurlijke lichamelijke evenwichtsherstel in de hand waardoor de oorzaak van de klachten worden aangepakt. Het scenar-apparaat stimuleert via de huid de verbetering van lichaamsfuncties en is daarnaast ook een effectieve pijnbestrijder.

Het scenar-apparaat meet via reacties van het zenuwstelsel kleine elektrische impulsen, de werking en de blokkades in het lichaam. Vervolgens worden de delen van het zenuwstelsel die de klachten veroorzaken gereguleerd.Het Scenar-apparaat maakt gebruik van biofeedback om het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen. Dit unieke ingebouwde biofeedback systeem zorgt voor een voortdurende opvolging van de reacties van het lichaam en past de behandeling continue aan hierop.

Het apparaat zendt een reeks constant veranderende signalen door de huid en meet de respons. Wanneer dit evenwicht wordt verstoord door een trauma of ziekte, kan het Scenar-apparaat het natuurlijke zelfbalancerende vermogen van het lichaam herstellen en opnieuw activeren. Deze stimulatie in het lichaam kan krachtige veranderingen teweegbrengen om zichzelf weer in balans en gezondheid te brengen.

Bioresonantie maakt gebruik van technologie die is ontworpen om de energiepatronen van het lichaam te tonen en aan te passen en deze effectief af te stemmen op een harmonieuze frequentie die kan helpen bij problemen die diep in de fysiologie verborgen liggen.

Is het werken met Scenar pijnlijk?

Voor de bangeriken onder ons vertel ik er graag bij dat de kleine elektrische impulsen volledig pijnloos zijn. Er is enkel een waarneming van een  kleine aangename prikkeling. De dieren genieten gewoonlijk van een behandeling vanwege de endorfine-afgifte die wordt ervaren wanneer de neuropeptide-genezende chemicaliën worden vrijgegeven als reactie op het behandelingssignaal. Paarden laten hun onderlip hangen en lijken verdoofd, terwijl honden vaak stil worden en ook vaak gaan slapen!

Het apparaat komt in contact met de huid en werkt met signalen. Wil je meer gedetailleerde uitleg, lees gewoon verder. Is het voor jou allemaal wat te Einstein-achtig, scrol dan even deze paragraaf door en kijk wat Scenar kan betekenen voor jouw dier!

Reflexgebieden van de huid geven door hun elektrische eigenschappen en weefselresonantiefrequenties actuele informatie over de interne structuren en organen in het lichaam. Met behulp van elektrostimulatie van de huid en een zeer geavanceerde elektronische feedback, bewaakt het apparaat continu de parameters en past het vanzelf het volgende behandelingssignaal aan. Het Scenar-microstroomsignaal lijkt qua vorm erg op een natuurlijke zenuwimpuls, zodat het lichaam het kan herkennen en erop kan reageren. Het helpt de hersenen om het probleemgebied te herkennen en door de afgifte van natuurlijke lichaamschemicaliën te stimuleren, stelt het apparaat het lichaam in staat zichzelf efficiënter te genezen. Resultaten die zijn bekomen met de Scenar zijn snel, intens en langdurig.Elke plaatsing van het apparaat wordt behandeld als een nieuwe situatie en wordt individueel behandeld. Het signaal dat de reactie van de hersenen meet werkt proportioneel samen met het ingebouwde bio-feedbacksysteem van het professionele apparaat die ik gebruik.  Scenar heeft als het ware een uitermate geavanceerd brein is zowat de Einstein onder de tens-machines (Transcutaneous Electric Nerve Stimulation, een tens machine is een klein apparaat op batterijen dat een methode is voor pijnverlichting waarbij een milde elektrische stroom wordt gebruikt).

Wat maakt SCENAR zo speciaal? 

Het Scenar apparaat produceert een zeer speciaal type signaal in tegenstelling tot andere vormen van electo-stimulatoren. Dit unieke signaal beïnvloedt een speciaal type zenuwvezel (zogenaamde “C” vezels), waarbij het lichaam de natuurlijke helende mechanisme activeren. Wanneer het SCENAR-apparaat op het pijnpunt wordt aangebracht, triggert het de hersenen ook om krachtige pijnverlichtende stoffen, endorfine genaamd, in de bloedbaan af te geven. Het SCENAR-apparaat zendt een elektromagnetisch signaal uit dat bijna identiek is aan het menselijke zenuwsignaal, waardoor neuropeptiden worden geproduceerd die de genezing snel bevorderen. Bovendien meet het SCENAR-apparaat de reactie van het individu op zijn signaal, waardoor een “dialoog” ontstaat tussen het apparaat en de patiënt. Bij andere soortgelijke apparaten is elk signaal hetzelfde; hierdoor kan het lichaam zich eraan aanpassen en hun effectiviteit verliezen. Elk Scenar-signaal dat de patiënt ontvangt, is anders dan het vorige en daarom blijft het lichaam reageren.

Pijnstilling is niet alleen uiterst effectief met Scenar, maar het apparaat zet het lichaam ertoe aan om zichzelf ook op DNA-niveau te genezen. Dus een Scenar-behandeling zal nooit een onderliggend probleem maskeren, maar het lichaam dwingen het aan te pakken, waardoor de pathologie wordt omgekeerd. Het is bij deze therapie erg gebruikelijk dat schijnbaar niet-gerelateerde problemen ook kunnen verbeteren.

Enkele voorbeelden:

Bij een hond is de RITM SCENAR professioneel gebruikt om een chronisch elleboogprobleem en artritis te behandelen. Dankzij deze methode van natuurlijke pijnvermindering viel de hond vaak in slaap tijdens de behandeling en voelt zich nu beter zonder de chronische pijn.

Bij een paard is de RITM SCENAR professioneel gebruikt om de ruggengraat en schoft te behandelen. Dit zijn gebieden die hen vaak aantasten, vooral op oudere leeftijd. Het grootste deel van hun leven mensen dragen, zware lasten of hardlopen in races kan ook een tol eisen van de knieën en Scenar is een gemakkelijke behandeling om deze pijn te verlichten zodat ze een comfortabeler leven kunnen leiden.

Bij een 15-jarige herder/kelpie-kruising werd de RITM SCENAR professioneel ingezet om een pijnlijke wond aan de elleboog ongeveer een uur per dag te behandelen met behulp van de kledingbevestigingen, de lijnen en apparaten die over zijn verband waren bevestigd. Deze methode zorgde voor natuurlijke pijnvermindering en hielp hem sneller en beter genezen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van dieren die succesvol zijn behandeld met SCENAR-therapie. Het kan met bijna elk dier werken bij verschillende soorten verwondingen en aandoeningen om hen een veilige verlichting te geven.

Hoe kan SCENAR uw dier helpen?

Onze harige vrienden, of het nu werkdieren of huisdieren zijn, lopen hun eigen slijtage op en voelen pijn die we niet altijd kunnen zien. We willen natuurlijk wel dat ze de pijnverlichting krijgen die ze nodig hebben om een lang, gelukkig en gezond leven te leiden. Bij het werken met dieren is het lokaliseren van de bron van problemen moeilijker dan bij mensen.

Het scenar apparaat biedt een optie zonder bijwerkingen en een natuurlijke pijnvermindering. Het is bewezen dat SCENAR-therapie voor dieren werkt vanuit de veronderstelling dat dieren dezelfde meridianen hebben als mensen.

Het apparaat wordt gebruikt om gebieden te detecteren die behandeling nodig hebben.

Deze therapiemethode stimuleert specifieke zenuwuiteinden om lichaamseigen chemicaliën te produceren om pijn te verminderen, ontstekingsremmende resultaten te bieden en algemene genezing en vitalitei in het algemeen te bevorderen. De technologie biedt een zachte en grondige zorg aan uw dieren.

 

Ontstaan van SCENAR? 

Scenartherapie is in Rusland ontwikkeld in de jaren ‘70 door een hooggekwalificeerd wetenschappelijk team onder leiding van Alexander Karasev, die een gezamenlijke graad in geneeskunde en elektronica heeft. De economische situatie in de voormalige USSR dwong artsen om naar niet-farmaceutische behandelmethoden te kijken. Karasev richtte later zijn eigen bedrijf op en ontwikkelde Cosmodic Therapy. De Scenar/Cosmodic-apparaten worden met groot effect gebruikt in ziekenhuizen en paramedische ambulances, waarbij de noodzaak voor chirurgie en/of medicijnen vaak aanzienlijk wordt verminderd of zelfs weggenomen. Oorspronkelijk werd het apparaat ontworpen om astronauten te behandelen. Sinds het uiteenvallen van de USSR in de jaren ’90 werd de technologie voor iedereen beschikbaar en tegenwoordig heeft het FDA goedkeuring. Ook hebben zowel het apparaat als de behandelmethode een Europese certificering voor gebruik bij pijnbestrijding. Ritmscenar apparatuur voldoet aan alle kwaliteitsnormen voor medische apparatuur en draagt het CE label. De scenar werd de afgelopen 35 jaar toegepast op mens en dier met verbluffende resultaten.

 

Tot slot vind je hier een opsomming van wat de Scenar in het lichaam doet:

 • Herkenning van zwakke punten van het lichaam en positieve invloed daarop
 • Herkenning van punten van geblokkeerde energie en stimulering van de lichaamsenergie
 • Brengt balans in de lichaamsprocessen (van o.a. organen)
 • Pijnverlichting en/of volledige pijnbestrijding
 • Reguleert de lichaamstemperatuur
 • Helpt bij bloedstolling
 • Verbetert de microcirculatie
 • Verhoogt voedingsstoffen naar beschadigde cellen
 • Verwijdert gifstoffen
 • Brengt hormonen in evenwicht
 • Ondersteunt de zelfregulatie
 • Versnelt wondgenezing en regenereert beschadigd weefsel en zweren (inclusief maagzweren)
 • Stimuleert parasympathische en balanceert autonoom zenuwstelsel
 • Verbetert spijsvertering en slaap
 • Verbetert gevoel van welzijn
 • Snelle revalidatie effecten
 • Ondersteunt spijsverteringsstelsel, cardiovasculair systeem, ademhalingssysteem, musculoskeletaal systeem, urinewegen, voortplantingssysteem, zenuwstelsel, bloedsysteem, immuunsysteem, endocrien systeem en voedings- en metabolische systemen.
 • Verbetering van de algemene conditie

 

Kan Scenar therapie jouw dier helpen?

Vraag mij vrijblijvend meer info omtrent behandeling, duur en prijs.