Scenar Therapie

Scenar therapie … the new way of healing

 

Hoewel de kennismaking met het SCENAR apparaat in België gestaag aan het groeien is, geef ik hier graag wat extra informatie.

SCENAR is de naam van het apparaat en het effect op het lichaam.
Self Controlled Energy Neuro Adaptive Regulation

Wat is SCENAR-therapie?

Scenar-therapie is een uitstekende vorm van behandeling voor veel klachten, acuut of chronisch.
Scenar stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Scenar is een signaal dat identiek is aan de neurologische signalen van het lichaam. Dit signaal blijkt een positief en gunstig effect te hebben op het lichaam en het evenwicht te herstellen.
Dit signaal werkt op cellulair niveau waardoor diepgaande en langdurige genezing kan plaatsvinden. Het spreekt letterlijk de eigen taal van het lichaam.

Een groot voordeel is dat de scenar methode via de aanmaak van neuropeptiden* het lichaam stimuleert om zichzelf te genezen -> een genezing zonder bijwerkingen.
* Neuropeptiden zijn stoffen die gevormd worden door zenuwcellen én die zorgen voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.

Hoe werkt SCENAR?

Het scenar apparaat werkt via elektrische impulsen, die gelijkaardig zijn aan de neurologische impulsen die het lichaam zelf produceert. Dit werkt het natuurlijke lichamelijke evenwichtsherstel in de hand waardoor de oorzaak van de klachten worden aangepakt. Het scenar-apparaat stimuleert via de huid de verbetering van lichaamsfuncties en is daarnaast ook een effectieve pijnbestrijder.

Het scenar-apparaat meet via reacties van het zenuwstelsel kleine elektrische impulsen, de werking en de blokkades in het lichaam. Vervolgens worden de delen van het zenuwstelsel die de klachten veroorzaken gereguleerd.
Het Scenar-apparaat maakt gebruik van biofeedback om het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen. Dit unieke ingebouwde biofeedback systeem zorgt voor een voortdurende opvolging van de reacties van het lichaam en past de behandeling continue aan hierop.

Het apparaat zendt een reeks constant veranderende signalen door de huid en meet de respons. Wanneer dit evenwicht wordt verstoord door een trauma of ziekte, kan het Scenar-apparaat het natuurlijke zelfbalancerende vermogen van het lichaam herstellen en opnieuw activeren. Deze stimulatie in het lichaam kan krachtige veranderingen teweegbrengen om zichzelf weer in balans en gezondheid te brengen.
Bioresonantie maakt gebruik van technologie die is ontworpen om de energiepatronen van het lichaam te tonen en aan te passen en deze effectief af te stemmen op een harmonieuze frequentie die kan helpen bij problemen die diep in uw fysiologie verborgen liggen.

Ontstaan van SCENAR?

Scenar therapie is oorspronkelijk ontwikkeld door de Russen in de jaren ’70. Het apparaat werd ontworpen om astronauten te behandelen. Sinds de jaren ’90 (toen de USSR uiteenviel) werd de technologie voor iedereen beschikbaar en tegenwoordig heeft het FDA goedkeuring. Ook hebben zowel het apparaat als de behandelmethode een Europese certificering voor gebruik bij pijnbestrijding. Ritmscenar apparatuur voldoet aan alle kwaliteitsnormen voor medisch apparatuur en draagt het CE label. De scenar werd de afgelopen 35 jaar toegepast op mens en dier met verbluffende resultaten.

Hoe kan SCENAR uw dieren helpen?

Onze harige vrienden, of het nu werkdieren of huisdieren zijn, lopen hun eigen slijtage op en voelen pijn die we niet altijd kunnen zien. We willen natuurlijk wel dat ze de pijnverlichting krijgen die ze nodig hebben om een lang, gelukkig en gezond leven te leiden. Bij het werken met dieren is het lokaliseren van de bron van problemen moeilijker dan bij mensen.

Het scenar apparaat biedt een optie zonder bijwerkingen en een natuurlijke pijnvermindering. Het is bewezen dat SCENAR-therapie voor dieren werkt vanuit de veronderstelling dat dieren dezelfde meridianen hebben als mensen.
Het apparaat wordt gebruikt om gebieden te detecteren die behandeling nodig hebben. Deze therapiemethode stimuleert specifieke zenuwuiteinden om lichaamseigen chemicaliën te produceren om pijn te verminderen, ontstekingsremmende resultaten te bieden en algemene genezing en vitaliteit in het algemeen te bevorderen. De technologie biedt een zachte en grondige zorg aan uw dieren.

Enkele voorbeelden:

Bij een hond is de RITM SCENAR professioneel gebruikt om een chronisch elleboogprobleem en artritis te behandelen. Dankzij deze methode van natuurlijke pijnvermindering viel de hond vaak in slaap tijdens de behandeling en voelt zich nu beter zonder de chronische pijn.

Bij een paard is de RITM SCENAR professioneel gebruikt om de ruggengraat en schoft te behandelen. Dit zijn gebieden die hen vaak aantasten, vooral op oudere leeftijd. Het grootste deel van hun leven mensen dragen, zware lasten of hardlopen in races kan ook een tol eisen van de knieën en Scenar is een gemakkelijke behandeling om deze pijn te verlichten zodat ze een comfortabeler leven kunnen leiden.

Bij een 15-jarige herder/kelpie-kruising werd de RITM SCENAR professioneel ingezet om een pijnlijke wond aan de elleboog ongeveer een uur per dag te behandelen met behulp van de kledingbevestigingen, de lijnen en apparaten die over zijn verband waren bevestigd. Deze methode zorgde voor een natuurlijke pijnvermindering en hielp hem sneller en beter genezen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van dieren die succesvol zijn behandeld met SCENAR-therapie. Het kan met bijna elk dier werken bij verschillende soorten verwondingen en aandoeningen om hen een veilige verlichting te geven.

SCENAR is effectief bij acute en chronische pijn

Elk lichaam is erop ingesteld om te overleven, en is er dus op gebouwd om op elke behoefte en elke crisis te reageren. Bij een nieuw letsel zoals acute pijn of stress en zelfs depressie stuurt het lichaam een signaal naar de hersenen. De hersenen geven op hun beurt opdracht aan alle aanpassingssystemen (zoals zenuwen, huid, hormonen en alle onderdelen van het genezingsproces) om in actie te komen. En alle delen van het systeem sturen informatie terug, zodat een informatiecyclus ontstaat.
Maar … genezing is vaak niet volledig. Het lichaam wordt vaak onderbroken omdat deze op een volgende crisis moet reageren. In dat proces worden de oudere letsels en aandoeningen met chronische pijn ‘vergeten’. Het lichaam reageert op nieuwe signalen en negeert de eerdere signalen, waardoor de deur naar verdere genezing in dat specifieke gebied dichtgaat en de energie in dit specifieke lichaamsdeel komt vast te zitten, met als gevolg chronische pijn. Gelukkig geeft het scenar apparaat ook aandacht aan deze verwaarloosde signalen. Het lichaam moet reageren op de boodschap van de scenar dat er iets mis is en het lichaam zal weer de nodige aandacht besteden aan de verwaarloosde gebieden of chronische pijnen.

Hoeveel SCENAR-sessies zijn er nodig?

Algemene gezondheid, kwaliteit van de voeding, stressniveaus en de aard van eerdere ziekten zullen allemaal van invloed zijn op hoe snel het lichaam reageert, vooral bij chronische aandoeningen. De aard van de aandoening, de mate van pijn en urgentie hebben allemaal invloed op de frequentie van de behandelingen. De eerste intensieve behandeling van acute aandoeningen, postoperatieve of recente verwondingen is het meest succesvol. Voor de meeste andere aandoeningen is een behandeling één of twee keer per week meestal voldoende, aangezien u verbetering ziet met een langere tijd tussen de behandelingen. Voor chronische aandoeningen is een typische behandelingskuur 6 tot 12 sessies, gevolgd door regelmatige behandelingen om terugval te voorkomen.

Wat maakt SCENAR zo speciaal?

Het Scenar apparaat produceert een zeer speciaal type signaal in tegenstelling tot andere vormen van electro-stimulatoren. Dit unieke signaal beïnvloedt een speciaal type zenuwvezel (zogenaamde “C” vezels), waarbij het lichaam de natuurlijke helende mechanisme activeren. Wanneer het SCENAR apparaat op het pijnpunt wordt aangebracht, triggert het de hersenen ook om krachtige pijnverlichtende stoffen, endorfine genaamd, in de bloedbaan af te geven. Het SCENAR-apparaat zendt een elektromagnetisch signaal uit dat bijna identiek is aan het menselijke zenuwsignaal, waardoor neuropeptiden worden geproduceerd die de genezing snel bevorderen. Bovendien meet het SCENAR apparaat de reactie van het individu op zijn signaal, waardoor een “dialoog” ontstaat tussen het apparaat en de patiënt. Bij andere soortgelijke apparaten is elk signaal hetzelfde; hierdoor kan het lichaam zich eraan aanpassen en hun effectiviteit verliezen. Elk Scenar-signaal dat de patiënt ontvangt, is anders dan het vorige en daarom blijft het lichaam reageren.

Conclusie:
° Het zet ons lichaam aan tot actief zelfherstel
° Het resulteert in blijvende vermindering tot verdwijnen van acute en chronische pijnen
° Het doet de vermoeidheid afnemen of verdwijnen
° Het vergroot de beweeglijkheid waarbij stijfheid afneemt of verdwijnt
° De behandelingsmethode kan zowel zelfstandig gebeuren of samengaan met andere
therapieën.
° Enige contra-indicatie is de aanwezigheid van elektronische apparatuur in het lichaam,
zoals pacemaker of medicatiepomp.