Het is een veelvoorkomend probleem waar veel hondenverzorgers mee te maken krijgen: de hond krabt voortdurend!

Dit kan niet alleen frustrerend zijn, maar er ook voor zorgen dat je bezorgd bent. Terecht, want krabben kan een teken zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem dat beter niet genegeerd wordt.

In deze blog bespreek ik even de meestvoorkomende oorzaken van overmatig krabben en hoe je kan helpen om de balans van je hond te herstellen.

 

Mogelijke oorzaken van overmatig krabben

  1. Allergieën: Honden kunnen allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen, pollen, stof, enz.  Allergieën leiden vaak tot huidirritatie, waardoor je hond de drang heeft om zichzelf te krabben.
  2. Parasieten: Vlooien, teken en mijten zijn vaak een oorzaak van jeuk en krabben. Hoewel deze parasieten klein zijn, kunnen ze grote problemen veroorzaken als ze niet worden behandeld.
  3. Huidinfecties: Bacteriële of schimmelinfecties kunnen de huid van je hond irriteren en ervoor zorgen dat hij zichzelf voortdurend krabt.
  4. Droge huid: Net als bij mensen kan een droge huid bij honden ook jeuken en daardoor leiden tot krabben.

 

Mijn advies:

Let op met commerciële koekjes tegen jeuk

Veel hondenverzorgers grijpen naar commerciële koekjes of supplementen met probiotica om jeuk te verlichten, maar dit kan soms meer kwaad dan goed doen. Deze koekjes bevatten vaak een standaardmix van probiotica die bedoeld is om de darmflora te verbeteren, maar elke hond heeft een unieke darmbalans. Dat betekent dat het geven van de verkeerde bacteriën de darmflora helemaal kan verstoren én zelfs leiden tot andere problemen zoals huidirritatie. Als de darmen van je hond bijvoorbeeld niet in balans zijn, kunnen de “verkeerde” probiotica dit verergeren.

In plaats van zomaar een algemeen product te gebruiken, is het beter om een natuurarts te raadplegen die de specifieke behoeften van je hond kan nagaan zodat je precies weet wat ontbreekt en welke ondersteuning nodig is.  

Hoe ik kan helpen met bioresonantie en frequenties

Als je hond zich blijft krabben en je geen duidelijke oorzaak kunt vinden, kan bioresonantie helpen om inzicht te krijgen in wat er precies aan de hand is. Met bioresonantie en frequentietesten kan ik eventuele tekorten of verstoringen in het lichaam van je hond opsporen. Dit helpt om te bepalen of het probleem afkomstig is van een allergie, een tekort of overschot aan bepaalde voedingsstoffen, of iets anders dat op energetisch niveau verstoord is.

Door deze methode kan een gerichte aanpak gekozen worden om de juiste oplossingen te vinden. Het voordeel van bioresonantie is dat het zacht van aard is, wat het een geweldige optie maakt voor gevoelige of kwetsbare honden.

 

Kruiden en natuurlijke remedies

Op basis van de resultaten van de test kiezen we welke kruiden en natuurlijke remedies geschikt zijn voor je hond. Sommige kruiden kunnen helpen bij het verlichten van huidirritatie, terwijl andere nuttig zijn om het immuunsysteem te versterken of om de huid van binnenuit te ondersteunen. Denk hier bijvoorbeeld aan:

  • Kamille, lavendel, goudsbloem: Kalmerend en ontstekingsremmend, ideaal voor geïrriteerde huid.
  • Brandnetel, aloë Vera: Ondersteunt de huidgezondheid en werkt jeukstillend.
  • Duindoorn, heermoes: Rijk aan vitamines die de huid hydrateren en herstellen. 
  • Paardenbloem: Ondersteunt de leverfunctie en helpt het lichaam ontgiften.

Samen de oorzaak vinden

Als je hond zich voortdurend krabt en je zoekt naar een zachte, holistische aanpak om hem te helpen, kan ik je hierin begeleiden. Door middel van bioresonantie kunnen we de onderliggende oorzaak opsporen, specifiek van jouw hond, en een persoonlijk behandelplan opstellen dat je hond de verlichting kan schenken die hij nodig heeft.

 

Neem hier contact op als je meer wilt weten over hoe ik je hond kan helpen met kruiden, alternatieve remedies en bioresonantie.